
Werkzoekende

U bent:
- 18 jaar of ouder
- ingeschreven bij Actiris
- actief op zoek naar een job in de Horeca
Of u werkt onder artikel 60 of via een doorstromingscontract (DSP)
Lees dan zeker verder!
Behaal een attest voor uw bestaande vaardigheden


Een job vinden
Op zoek naar een job? Wij kunnen u helpen en begeleiden. Uw eerste stap naar werk is een ontmoeting met een van onze Actiris-adviseurs die gespecialiseerd zijn in de Horecasector. Afhankelijk van uw profiel en uw project, stellen zij u voor om samen met u een opleiding op maat samen te stellen voor de kortste weg naar werk.
Ik wil graag mijn vaardigheden testen
Een unieke kans om uw professionele vaardigheden in uw vakgebied te evalueren en te vergelijken met de huidige behoeften van de arbeidsmarkt.
Waarom je vaardigheden testen?
Een door professionals uit de sector uitgevoerd gepersonaliseerd actieplan krijgen met het oog op herintreding op de arbeidsmarkt
Om een opleiding te volgen die aan uw behoeften voldoet
HOE DE VAARDIGHEIDSTESTS WERKEN
- Voorlichtingsbijeenkomst en praktische test
- Individueel interview
- Gepersonaliseerde loopbaanbegeleiding op basis van de uitgevoerde tests
Elke maand worden vaardigheidstests georganiseerd. Om in te schrijven of voor meer informatie, gelieve ons te contacteren via het inschrijvingsformulier!


Krijg meer info over jobs in de horeca
U bent nog niet zeker van uw keuze en wilt onze sector ontdekken? We houden regelmatig informatiesessies over onze sector, onze bedrijven en onze acties.
U kunt ook onze functieomschrijvingen raadplegen.
Er worden regelmatig informatiesessies gehouden.
Indien u uw akkoord niet geeft voor de verwerking, kunt u zich niet inschrijven voor een opleiding/kunt u de nieuwsbrief niet ontvangen/ kunt u niet op de hoogte gehouden worden van de opleidingen en andere activiteiten die Horeca Forma Brussel en Horeca Be Pro organiseren/een opleidingsplan ontvangen.
U kan uw akkoord intrekken door een e-mail te sturen naar vorming.brussel@horecaformabru.be
Voor meer inlichtingen over de verwerking van uw persoonsgegevens en over uw rechten terzake, kunt u onze ” Verklaring inzake de bescherming van persoonsgegevens ” raadplegen.
Download de halfjaarlijkse brochure
Catalogus van opleidingscursussen
voor werkzoekenden
Taal:
Thema’s:
Maand:

Organiser des menus à emporter
7 et 8 juin 2023 | 9h-13h et 13h30-17h30







Contrat de travail: droits et obligations en Horeca (juin)
20 juin 2023 | 9h-15h

Préparation à la recherche d’emploi (juin)
22 juin 2023 | 9h-16h + 2x1h30 de coaching individuel


La révision des bases de la cuisine
25 et 26 septembre 2023 | 9h-15h et 9h-12h


Les sauces et liaisons
29 septembre et 2 octobre 2023 | 9h-17h et 9h30-13h30



La gestion de conflits : interculturalité et travail d’équipe
6 octobre 2023 | 9h-17h

Plats de brasserie et cuisine belge
9 et 10 octobre 2023 | 9h30-13h30

Maîtriser les techniques professionnelles de service en restauration
11, 12 et 13 octobre 2023 | 10h-16h


Le travail du poisson: de l’habillage à la cuisson
13 octobre 2023 | 9h-17h

Les sauces et liaisons – Niveau avancé
16 et 17 octobre 2023 | 9h-17h et 9h-13h

Le service des boissons chaudes – Barista
17 octobre 2023 | 9h-17h




Connaître le vin : cépages, appellations et gestes professionnels
19, 20 et 24 octobre 2023 | 9h-17h, 9h-13h et 13h30-17h30


Contrat de travail: droits et obligations sous la CP302
25 octobre 2023 | 9h-15h

Accueillir et vendre efficacement les produits de la carte + Prendre la commande et expliquer les plats aux clients
26, 27 octobre et 3 novembre 2023 | 13h30-17h30, 13h-17 et 9h-17h


Les clés pour décrocher son emploi
30 octobre 2023 | 9h-16h + 2x1h30 de coaching individuel

Bonnes pratiques d’hygiène.
31 octobre et 3 novembre 2023 | 9h-17h

La révision des bases de la cuisine.
6 et 7 novembre 2023 | 9h-15h et 13h30-16h30

Les boissons tendances : chai latté, maté, espresso macchiatto…
6 novembre 2023 | 10h-16h


Les allergènes en cuisine (cuisiner des alternatives)
10 novembre 2023 | 10h-16h

Parler du vin : les accords et le conseil client
13, 14 et 16 novembre 2023 | 13h-17h

Les sauces et liaisons.
13 et 15 novembre 2023 | 9h-17h et 9h-13h

La cuisine végétarienne et végane
14 et 21 novembre 2023 | 9h-17h et 9h-13h
