
Werknemer

Geniet gratis en onbeperkt van onze horeca-opleidingen
- u werkt in een bar, een restaurant, een hotel of bij een cateraar.
- uw bedrijf lid is van het paritair comité 302.

Opleidingen voor werknemers
Legt u de de lat hoog voor uzelf als horecamedewerker? Dan moet u natuurlijk geregeld opleidingen volgen. Want dan bouwt u nieuwe vakkennis op, scherpt u uw cv aan en verlegt u uw grenzen in de sector.
Met onze gratis opleidingen stoomt u zichzelf klaar voor de horeca van de toekomst. Tijdens onze opleidingen verruimt u bovendien uw blik op de horecawereld. U leert, wisselt ervaringen uit en krijgt de kans om te experimenteren.
Al onze trainers zijn profesionals in hun vakgebied. Zij zijn dan ook perfect geplaatst om u dingen aan te leren waarmee u meteen aan de slag kan in de praktijk. U vindt zeker een oplelding naar uw smaak. Want we hebben vormingen voor elke functie, in wat voor type zaak u ook werkt. Al onze opleidingen zijn gratis voor werknemers uit de horecasector (PC 302).
Betaald educatief verlof
Betaald educatief verlof is het recht van werknemers om tijdens de opleidingsuren van erkende vormingen (minimaal 32 uur) afwezig te zijn van het werk, zonder loonverlies.
Uw werkgever kan bovendien een deel van de salariskosten terugvorderen. Dat bedrag wordt berekend op basis van een forfaitair tarief.


Mijn vaardigheden in kaart brengen
Een unieke kans om uw professionele vaardigheden in uw vakgebied te evalueren en te vergelijken met de huidige behoeften van de arbeidsmarkt.
Waarom je vaardigheden testen?
Een door professionals uit de sector uitgevoerd gepersonaliseerd actieplan krijgen met het oog op herintreding op de arbeidsmarkt
Om een opleiding te volgen die aan uw behoeften voldoet
HOE DE VAARDIGHEIDSTESTS WERKEN
- Voorlichtingsbijeenkomst en praktische test
- Individueel interview
- Gepersonaliseerde loopbaanbegeleiding op basis van de uitgevoerde tests
Elke maand worden vaardigheidstests georganiseerd. Om in te schrijven of voor meer informatie, gelieve ons te contacteren via het inschrijvingsformulier!
Attest voor bestaande vaardigheden behalen
Let op: de examens worden enkel in het Frans georganiseerd.
Hebt u een vaardigheid geleerd op het terrein, maar u heeft er geen diploma of attest van?
Laat uw vaardigheden dan valideren via het “Centre bruxellois de Validation de Compétences” voor Horecaberoepen.

Download de halfjaarlijkse brochure
Catalogus van opleidingscursussen
voor werknemers
Gesproken taal in de opleiding:
Thema:
Maand:




Excel – Les Fonctions – Formation 100% digitale et autonome
Où et quand vous le souhaitez

Powerpoint – Créer des présentations percutantes – Formation 100% digitale et autonome
Où et quand vous le souhaitez

Outlook – Gestion des mails – Inbox zéro – Formation 100% digitale et autonome
Où et quand vous le souhaitez

Word – Les longs documents – Formation 100% digitale et autonome
Où et quand vous le souhaitez

Les réseaux sociaux professionnels – Formation 100% digitale et autonome
Où et quand vous le souhaitez





Avoir confiance en soi et en ses compétences.
7 juin 2023 | 9h30-16h30



Masterclass: Le fromage, un art de la table à part entière
8 juin 2023 | 14h-17h

Outlook – Trucs et astuces pour gagner du temps
9 juin 2023 | 9h-16h30





Rendre la décoration de ses cocktails plus attractive
13 juin 2023 | 15h-18h



Création de nouveaux cocktails avec les restes de votre stock
14 et 21 juin 2023 | 15h-18h


Tutorat : accueillir, parrainer et accompagner un stagiaire ou un collaborateur (juin)
20 et 27 juin 2023 | 9h-16h30


Zythologie : accords bières et desserts
21 et 28 juin 2023 | 10h-13h

Découverte de la cuisine coréenne
25 septembre et 2 octobre 2023 | 10h-13h

Tutorat : accueillir, parrainer et accompagner un stagiaire ou un collaborateur
25 septembre et 2 octobre 2023 | 9h-16h30

Barista (1) : À la découverte du café, d’un atelier sensoriel et d’une dégustation
26 septembre 2023 | 10h-15h

Initiation à l’oenologie
27 septembre, 4, 11 et 18 octobre 2023 | 9h-12h

Organiser et gérer son bar de manière optimale
27 septembre 2023 | 9h-16h30

Développer son assertivité : exprimer ses besoins sans agressivité
27 septembre et 4 octobre 2023 | 9h-16h30


Les bonnes pratiques d’hygiène
29 septembre et 6 octobre 2023 | 9h-16h30

Bartending – Initiation aux cocktails
9, 16 et 30 novembre 2023 | 14h30-18h30

Avoir confiance en soi et en ses compétences
2 octobre 2023 | 9h-16h30
