
Werknemer

Geniet gratis en onbeperkt van onze horeca-opleidingen
- u werkt in een bar, een restaurant, een hotel of bij een cateraar.
- uw bedrijf lid is van het paritair comité 302.

Opleidingen voor werknemers
Legt u de de lat hoog voor uzelf als horecamedewerker? Dan moet u natuurlijk geregeld opleidingen volgen. Want dan bouwt u nieuwe vakkennis op, scherpt u uw cv aan en verlegt u uw grenzen in de sector.
Met onze gratis opleidingen stoomt u zichzelf klaar voor de horeca van de toekomst. Tijdens onze opleidingen verruimt u bovendien uw blik op de horecawereld. U leert, wisselt ervaringen uit en krijgt de kans om te experimenteren.
Al onze trainers zijn profesionals in hun vakgebied. Zij zijn dan ook perfect geplaatst om u dingen aan te leren waarmee u meteen aan de slag kan in de praktijk. U vindt zeker een oplelding naar uw smaak. Want we hebben vormingen voor elke functie, in wat voor type zaak u ook werkt. Al onze opleidingen zijn gratis voor werknemers uit de horecasector (PC 302).
Betaald educatief verlof
Betaald educatief verlof is het recht van werknemers om tijdens de opleidingsuren van erkende vormingen (minimaal 32 uur) afwezig te zijn van het werk, zonder loonverlies.
Uw werkgever kan bovendien een deel van de salariskosten terugvorderen. Dat bedrag wordt berekend op basis van een forfaitair tarief.


Mijn vaardigheden in kaart brengen
Een unieke kans om uw professionele vaardigheden in uw vakgebied te evalueren en te vergelijken met de huidige behoeften van de arbeidsmarkt.
Waarom je vaardigheden testen?
Een door professionals uit de sector uitgevoerd gepersonaliseerd actieplan krijgen met het oog op herintreding op de arbeidsmarkt
Om een opleiding te volgen die aan uw behoeften voldoet
HOE DE VAARDIGHEIDSTESTS WERKEN
- Voorlichtingsbijeenkomst en praktische test
- Individueel interview
- Gepersonaliseerde loopbaanbegeleiding op basis van de uitgevoerde tests
Elke maand worden vaardigheidstests georganiseerd. Om in te schrijven of voor meer informatie, gelieve ons te contacteren via het inschrijvingsformulier!
Attest voor bestaande vaardigheden behalen
Let op: de examens worden enkel in het Frans georganiseerd.
Hebt u een vaardigheid geleerd op het terrein, maar u heeft er geen diploma of attest van?
Laat uw vaardigheden dan valideren via het “Centre bruxellois de Validation de Compétences” voor Horecaberoepen.


Download de halfjaarlijkse brochure
Catalogus van opleidingscursussen
voor werknemers
Gesproken taal in de opleiding:
Thema:
Maand:




Excel – Les Fonctions – Formation 100% digitale et autonome
Où et quand vous le souhaitez

Powerpoint – Créer des présentations percutantes – Formation 100% digitale et autonome
Où et quand vous le souhaitez

Outlook – Gestion des mails – Inbox zéro – Formation 100% digitale et autonome
Où et quand vous le souhaitez

Word – Les longs documents – Formation 100% digitale et autonome
Où et quand vous le souhaitez

Les réseaux sociaux professionnels – Formation 100% digitale et autonome
Où et quand vous le souhaitez



Secourisme avec examen pour l’obtention du brevet
31 janvier et 7 février 2023 | 9h-16h30
+ 14 février 2023 | 9h-13h


Organiser et gérer son bar de manière optimale
1er février 2023 | 9h-16h30


Bartending – Initiation aux cocktails
6, 13 février et 6 mars 2023 | 14h30-18h30


Tutorat : accueillir, parrainer et accompagner un stagiaire ou un collaborateur (février)
7 et 14 février 2023 | 9h-16h30


Initiation à l’oenologie
8, 15 février, 8 et 15 mars 2023 | 15h-18h



Les bons comportements à adopter en cas d’incendie
17 février 2023 | 9h-12h

Hold-up : comment prévenir et réagir (février)
17 février 2023 | 9h-13h


Création et gestion de recettes “santé” (Séance d’information)
6 mars 2023 | 9h30-12h30



Equipier de 1ère intervention et techniques d’évacuation
7 et 14 mars 2023 | 9h-16h30


Les pâtes sablées et pâtes à croûtes pour chaque saison – NEW
9 et 16 mars 2023 | 14h30-18h30


Barista (2) : Tout savoir sur les techniques de Barista
15 mars 2023 | 10h-15h

Apprivoisez Excel (Niveaux 1 et 2) (mai)
16 et 30 mai 2023 | 9h-16h30

Mieux se connaître et communiquer grâce à son profil couleur Insight
17 et 24 mars 2023 | 9h-16h30


Motivation et positivisme
20, 22 et 27 mars 2023 | 10h-12h00 (10h-12h30 le 22 mars)




Travailler en équipe : vers plus d’efficacité et de collaboration
22 mars 2023 | 9h-16h30