Stuur jij ook je kat

Onvoorziene omstandigheden, van mening veranderen terwijl je al ingeschreven was voor een opleiding, een infosessie of een praktische test. Het kan gebeuren! Maar niemand op de hoogte brengen van je afwezigheid, daarmee sla je pass écht een dom figuur.

Zonder boe of bah wegblijven wanneer je een afspraak hebt, heeft een naam: NO SHOW! Het is een heuse plaag geworden. Vraag het maar aan de restauranthouder, die moet toekijken hoe gereserveerde tafels leeg blijven. Of aan de dokter, die andere patiënten thuis moet laten wachten terwijl de wachtzaal leeg is. Ooit moeten aanschuiven in een fitnesszaal waar de helft van de toestellen niet in gebruik is? En hoe vaak heb je jezelf blauw geërgerd omdat je vrienden niet kwamen opdagen?

Wanneer je zonder iets te laten weten je kat stuurt, maak je het niet alleen de direct betrokken lesgever lastig. Ga maar eens na wat jouw No Show voor een opleidingscentrum als het onze betekent:

  • Opleiders en administratieve medewerkers hebben zich uit de naad gewerkt voor…een lege stoel!
  • Voor de keukenopleidingen werden nodeloos ingrediënten aangekocht die straks op de composthoop gaan
  • Door de annuleringen moeten opleidingen – we organiseren er meer dan 400 per jaar – telkens opnieuw verplaatst worden
  • De opleidingen zijn gratis voor de deelnemers, maar niet voor Horeca Forma Be Pro, dat ook voor lege stoelen een factuur moet betalen
  • En vooral: een van jouw collega’s had wellicht met veel enthousiasme jouw plaats ingenomen 

KORTOM: als je niet kan deelnemen aan een opleiding waarvoor je ingeschreven bent, geef een seintje op het nummer 02/550 00 10. We bijten niet en we zullen je erg dankbaar zijn! 

 

Partager

Ceci pourrait vous intéresser