
Betaald educatief verloof
Betaald Educatief Verlof
Betaald educatief verlof is een recht van werknemers waarmee u een erkende opleiding (van minimaal 32 uur) kan volgen tijdens de werkuren en dit zonder loonverlies . Voor de werkgever levert dit ook voordelen op: hij krijgt een werknemer met extra kennis en vaardigheden en hij kan bovendien een deel van de salariskosten van de werknemer ‘in opleiding’ terugvorderen.

Modules zaal
De werknemer kan een of twee modules kiezen in functie van zijn of haar noden.
MODULE BEDIENING – deel 1: Technische opleiding
Opleiding | Duurtijd |
Mise en place en knowhow in de bediening | 2x3u |
Het ontvangen van de klant en het opnemen van de bestelling | 2x3u |
Banketten-, brunch- en buffetten bediening | 2x3u |
Goede hygiëne praktijken | 2×7,5u |
TOTAAL | 33u |
MODULE BEDIENING– deel 2: Sociale vaardigheden
Opleiding | Duurtijd |
De klant: mijn prioriteit om loyaliteit op te bouwen | 1×7,5u |
Klachtenbehandeling | 1×7,5u |
Beter de producten van mijn kaart verkopen | 2×7,5u |
Een goede samenwerking tussen de zaal en de keuken | 1×7,5u |
TOTAAL | 37,5u |
Modules keuken
De werknemer kan een of twee modules kiezen in functie van zijn of haar noden.
LEERLING-KOK
Opleiding | Duurtijd |
Inleiding tot het versnijden van groenten | 3x3u |
Inleiding tot basisbindingen en sauzen | 3x3u |
De verschillende bakwijzen van vlees | 2x3u |
De verschillende bakwijzen van vis | 2x3u |
Goede hygiëne praktijken | 2×7,5u |
TOTAAL | 45u |
MODULE CHEF DE PARTIE – deel 1: Opleiding keuken
Opleiding | Durée |
Wild | 2x3u |
Schaaldieren | 2x3u |
De vacuümkeuken | 3x3u |
Desserten | 2x3u |
HACCP voor iedereen | 1×7,5u |
TOTAAL | 34,5u |
MODULE CHEF DE PARTIE – deel 2: Opleiding beheer en sociale vaardigheden
Opleiding | Duurtijd |
Leiding geven | 2×7,5u |
Zijn werknemers op het terrein vormen | 1×7,5u |
Een succesvolle restaurantkaart – Kostenberekening en prijzen vastleggen | 2×7,5u |
TOTAAL | 37,5u |
Modules houseekeeping
De werknemer kan een of twee modules kiezen in functie van zijn of haar noden.
KAMERMEISJE
Opleiding | Duurtijd |
Aangenamer werken in de Housekeeping | 1×7,5u |
Reinigingstechnieken en het gebruik van producten | 2×7,5u |
Veiligheid in de Housekeeping | 1×7,5u |
Ergonomie voor kamerpersoneel | 1×7,5u |
TOTAAL | 37,5u |
MODULE FLOOR SUPERVISOR
Opleiding | Duurtijd |
Leiding geven aan en organiseren van de Housekeeping afdeling | 2×7,5u |
Zijn werknemers op het terrein vormen (of ‘Leermeester’, dan 2×7,5u) | 1×7,5u |
Een goede samenwerking tussen de Housekeeping en de receptie | 1×7,5u |
Milieukwesties in de Horecasector | 1x3u |
TOTAAL | 33u |
Modules hygiene
Als u deze opleidingen volgt, begrijpt u de wettelijke verplichtingen en kan u een systeem van zelfcontrole toepassen.
MODULE HYGIENE-HACCP
Opleiding | Duurtijd |
Goede hygiëne praktijken | 2×7,5u |
HACCP voor iedereen | 1×7,5u |
HACCP: zelfcontrole en traceerbaarheid: waar sta ik? Beoordeling van de uitgevoerde acties en ondersteuning | 2x5u |
TOTAAL | 32,5u |
Modules taal
We bieden cursussen Nederlands en Engels. Voor elke taal hebben we twee niveaus bepaald:
- Beginnersniveau: de klant begrijpen en de communicatie vergemakkelijken
- Gemiddeld niveau: communicatie verder verfijnen om de klant beter te onthalen en te bedienen
De werknemer kan een of twee modules kiezen in functie van zijn of haar noden.
MODULE NEDERLANDS – Niveau 1
Opleiding | Duurtijd |
Nederlands in de horeca – beginnersniveau | 11x3u |
TOTAAL | 33u |
MODULE NEDERLANDS – Niveau 2
Opleiding | Duurtijd |
De klant ontvangen en adviseren in het Nederlands – Gemiddeld niveau | 11x3h |
TOTAAL | 33u |
MODULE ENGELS – Niveau 1
Opleiding | Duurtijd |
Engels in de horeca – Beginnersniveau | 11x3u |
TOTAAL | 33u |
MODULE ANGLAIS – Niveau 2
Opleiding | Duurtijd |
De klant ontvangen en adviseren in het Engels – Gemiddeld niveau | 11x3u |
TOTAAL | 33u |
Interesse in de opleidingen?
Contacteer ons.
Verzoek om informatie
Indien u uw akkoord niet geeft voor de verwerking, kunt u zich niet inschrijven voor een opleiding/kunt u de nieuwsbrief niet ontvangen/ kunt u niet op de hoogte gehouden worden van de opleidingen en andere activiteiten die Horeca Forma Brussel en Horeca Be Pro organiseren/een opleidingsplan ontvangen.
U kan uw akkoord intrekken door een e-mail te sturen naar vorming.brussel@horecaformabru.be
Voor meer inlichtingen over de verwerking van uw persoonsgegevens en over uw rechten terzake, kunt u onze ” Verklaring inzake de bescherming van persoonsgegevens ” raadplegen.